Vougeraie
היקב נולד בשנת 1999, מאיחוד של ארבעה דומנים שנרכשו ע"י משפחת Boisset במהלך השנים, כמו גם מכרמים של המשפחה.
הסיפור הזה מתחיל בשנת 1964 כשאבי משפחת Boisset, לימים משפחת סוחרי יין מפורסמת ורבת השפעה בבורגון, רוכש את הכרם הראשון שלו, אבוסל, בז'ברה-שמברטה.
ווז'רה דגל למין הרגע הראשון בכורמות אורגנית ומהר מאד, כבר ב- 2001, עבר לעבד את כל כרמיו בשיטה הביודינאמית.
בכך, היקב מעלה על נס את הכורמות הבלתי מתפשרת, זו ההוליסטית, המכבדת ובעלת החזון של חיים לצד מעגלי הטבע, גם אלו הרחבים, תוך שמירה על אוצרותיהם.
Cultivating vineyards spreading from Gevrey in the north, down to Chassagne, all under bio-dynamic regime, with fabulous results across the lineup.
בכרמים, שכיום חציים בקוט דה בון וחציים בקוט דה נואי, העבודה לעולם לא עוצרת – עיבוד האדמה, נטיעה מחדש של גפנים, נטיעה של עצי פרי, טיפוח כוורות, בחירת הקלונים ופיתוחם, עיבוד האדמה עם סוסים ועבודה שקצבה מוכתב לפי כוכבי הלכת ולוח השנה הירחי.
העבודה הקפדנית הזו, הקשובה והמתחשבת, מולידה יבולים קטנים, מרוכזים, בריאים ומלאי חיוּת, והויניפקציה שלהם היא "בתפירה ידנית" לכל כרם וכרם.
למרות היותו יקב גדול במושגים של דומן בורגיניוני, בעל עשרות כרמים המשתרעים על פני עשרות הקטרים, מצליח היקב להנהיג בכרמים טיפול כמו היה יקב משפחתי קטנטן, והודות לכך מוציא תחת ידיו יינות טרואריסטיים, אותנטיים, אלגנטיים ובעל אנרגיה ו"אור".