Clos de Tart
את Clos de Tart ייסדו הנזירות הברנארדיניות מהמנזר של טאר בשנת 1141 והן החזיקו בו עד המהפכה הצרפתית. לאחר המהפכה, בשנת 1792, הוא נרכש ע"י משפחת Marey-Monge וב- 1932 הוא עבר לידיה של משפחת Mommessin, שהחזיקה בו עד לשנת 2017 עת היקב נרכש על ידי פרנסואה פינו.
מאז ימי הנזירות ועד עצם היום הזה לא חולק הכרם, ולעובדה שהחליף רק שלוש ידיים בכ- 900 שנה אין אח ורע בבורגון.
קלו דה טאר משתרע על פני 7.53 הקטאר והוא הגראנד קרו מונופול הגדול ביותר בבורגון כולה.
הוא אחד מארבעת כרמי הגראנד קרו של הכפר מורה-סן-דני והוא ממוקם בחלקו הדרומי ביותר ונושק לכרם בון-מאר.
בשנת 1995 לקח את מושכות היקב, Sylvain-Pitiot, ומאז הגעתו היקב עלה לגדולות ורמת היין נסקה.
פיטיו הכניס שינויים מהותיים; הוא הנהיג ברירת ענבים קפדנית, צמצם יבולים, איחר את הבציר על מנת להשיג הבשלה מקסימאלית, רכש ציוד חדיש ובחן לעומק את כמות השזרות אותה הוא מעונין לשלב בתסיסות. מהר מאד הוא גם למד שכרם קלו דה טאר אינו הומוגני מבחינה גיאולוגית. הוא חילק רעיונית את הכרם לתתי-כרם וכל אחד מהם עובר תהליך ויניפיקציה בנפרד.
The largest of Burgundy’s five Grand Cru monopole vineyards, dates back to 1141 and has only had four owners throughout its history.
גילן הממוצע של הגפנים בכרם הוא 60 שנה, כשהנטיעה הכי וותיקה היא משנת 1918. הפרי המגיע מגפנים שהנן צעירות מ- 25 שנה מבוקבק כ- Morey St Denis 1er cru ונקרא La Forge de Tart.
שורות הגפנים בכרם נטועות מצפון לדרום, בניצב למידרון. צורת גידול זו מפחיתה את בעיית הארוזיה בכרם, מעצימה את כמות קרני השמש שהענבים "סופגים" מכל הכיוונים, אך בהחלט לא מקלה על העבודה...
כאמור, בשנת 2017 היקב נרכש ומנהלו החדש, אלסנדרו נולי, בחן מחדש את השיטות, שיכללן וניתן לומר שאף חולל ברובן מהפכה.
כיום, החל משנת 2018, קלו דה טאר הוא אחד היינות הגדולים, הנשגבים והמפוארים של בורגון. זהו יין קלאסי, טהור ואציל שמשאיר את הלוגם ממנו פעור פה לנוכח הטקסטורה המשיית, מורכבות הטעמים וריכוזם ופוטנציאל היישון האדיר. יין אספנות.