Michel Mallard
ליקב המשפחתי הקטן, Michel Mallard, היושב בכפר לדואה, למרגלות גבעת קורטון, שטח כרמים של כ-11 הקטר.
כרמיו למעשה מקיפים את הגבעה, עם אחיזה בכל אחד מהכפרים הסובבים אותה, כולל נתחים על הגבעה עצמה, כרמי גראנד קרו.
מישל מלאר הסבא החל לבקבק את תוצרת היקב באופן עצמאי כבר בשנות החמישים, כשנכדו, מישל מלאר, המנהל את היקב מאז 2005, לוקח אותו בשנים האחרונות למחוזות חדשים של איכות.
אין זה סוד שיינות לדואה אינם מהמפורסמים בבורגון, כך שמישל שם לו למטרה "להעלות את הכפר על המפה".
מאז לקח את היקב מאביו מישל חולל מהפכה.
מישל עבד ביקב רנה אנז'ל לצידו של פיליפ אנז'ל, כשלאחר מותו מונה על ידי הרוכש למנהל היקב - Domaine d’Eugénie.
Domaine Michel Mallard's vineyards spread around the hill of Corton. His Ladoix wines, as their geography suggests, are a “rendez-vous” between Côte de Beaune and Côte de Nuits.
את המצויינות והשיטות הנהוגות באז'ני, מיישם מישל גם אצלו ביקב המשפחתי.
הבציר ידני כמובן, הויניפיקציה הנה ללא הוספת גופרית והיינות מתיישנים בהרבה פחות עץ חדש מזה שאביו העדיף.
אך לצד השינויים, מישל בחר שלא לשנות את מדיניות המכירה של היקב; מאז ימי סבו, היקב מחזיק את היין שנתיים נוספות בבקבוק בטרם יוצע לשוק.
כך שבעולמנו העכשווי, בו הבציר האחרון נמכר במהירות ולרוב גם נצרך בטרם עת, העובדה שניתן למצוא במרתפו של מישל בצירים ישנים יותר, שהתיישנו פרק זמן נוסף ביקב, מאפשרת ליהנות מיינות שהגיעו לשוק כשהם זמינים יותר לשתייה.
יינות היקב הם משיכת מכחול על פני האזור שמחבר את קוט דה נואי עם קוט דה בון, עם ביטוי נפלא של הטרואר, ריכוז, אותנטיות והרבה הנאה.