Prieuré Roch
בשקט ומקצועיות, ללא עיתונאים ומדיה, כולל התנזרות מוחלטת מביקורים ומיחסי ציבור, חי ובועט בבורגון אחד היקבים המופלאים שאחראי על הפקת יינות גדולים, טהורים, מורכבים, יינות "של פעם" -Prieuré Roch.
היה זה Henri Frédéric Roch, בן אחותה של גברת לרואה, שייצג את משפחת לרואה בשותפות ברומנה-קונטי, שהקים בשנת 1988 את היקב.
ליקב כרמים בוון-רומנה, בנואי-סן-ז'ורז', קלו דה ווז'ו, שמברטה-קלו דה בז ועוד.
את היקב מוביל, מאז שנת 2006, יאניק שו.
החקלאות המונהגת בכרמים הינה אורגנית, ביו-דינאמית ושיטות העבודה המסורתיות נטולות מניפולציות.
הגפנים נזמרות "קצר" ביותר כך שהיבול מוגבל מבעוד מועד לכמויות מאד קטנות. מועד הבציר מאוחר במיוחד שכן כל היינות תוססים באשכולות שלמים והבשלת השזרות היא פרמטר הכרחי. התסיסות ספונטניות, על השמרים הטבעיים ומלבד שלב הביקבוק, אף טיפת גופרית אינה מוספת ליין וגם אז בכמות מינורית. היינות לא עוברים שפייה והם מתיישנים בחביות עד שנתיים.
Created by Henri-Frédéric Roch which his family is part-owner of Domaine de la Romanée-Conti, this biodynamic Domaine crafts wines of unique aromatic intensity and distinctive expressions of the terroir.
היקב מפיק שלושה יינות וילאז' מוון-רומנה, כשהנחשב מכולם הוא Clos Goillotte - כרם זה, שנזנח לאחר מגיפת הפילוקסרה, לא היה נטוע גפנים עת הוחל על בורגון חוק האפלסיון קונטרולה בשנות השלושים. בשל כך ולמרות מיקומו למרגלות לה-טאש ובגובה אחד עם חלקות הפרמייה קרו, הוא דורג כוילאז'. אין ספק שיין זה מציג איכות ומורכבות הרבה מעבר לכך.
כרם Nuits 1er cru Clos des Corvées , מונופול של היקב, נבצר בארבעה מעברים שונים במועדם ומפיק ארבעה יינות שונים.
היינות כולם מייצגים את כל המסורת הבורגונית באשר היא. אלו הם יינות שזכו ליד עדינה ומתחשבת שאפשרה להם "ללכת עד הסוף" עם הטרואר, תכונות הפינו נואר ושנת הבציר. הם מציפים את כל הקסם של בורגון, ומציתים את הדמיון על יינות בורגון ההיסטוריים, לפני שהאדם שם עצמו מעל הטבע.
יינות מרוכזים, מלאי עדינות, רעננות וטוהר. בעלי שפע של ריחות אדמה, דם ותבלינים ופוטנציאל התיישנות מסעיר. לאוהבי בורגון אמיתיים.