

Petrus
אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.
הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.
מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.
בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.
משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...
סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.
ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.
From 11 hectares on the “top of the hill” of Pomerol, a unique, blue clay terroir, Petrus produces a breathtaking wine. Pure Merlot. The world’s most famous wine.

הכל "מתחיל" הודות למארי-לואיז לובה, הבעלים של המלון-מסעדה בפומרול, שגילתה עניין רב ביקב, והחלה לרכוש חלקים ממנו החל מ-1925.
בשנת 1945 היא משלימה את רכישת היקב כולו וממנה את ז'אן-פייר מואקס בתור המפיץ הבלעדי של פטרוס. ניתן לומר שזה הרגע בו פטרוס מתחיל להתפרסם.
בצוואתה היא מורישה חלק מינורי מהיקב למואקס, כשבשנת 1964, זה האחרון מצליח לקנות מאחד מיורשיה מחצית מהיקב, ובכך הופך לדמות הדומיננטית בו.
בשנת 1969 מואקס משלים את הרכישה לידי בעלות מלאה על פטרוס.
מואקס שם בראש היקב יינן צעיר ומוכשר, ז'אן-קלוד ברואה, אשר פעל כל השנים מאחורי הקלעים והיה אחראי לאיכות הבלתי מתפשרת של פטרוס.
לאחר 45 בצירים, בשנת 2008, העביר ז'אן-קלוד את השרביט לבנו אוליבייה, אשר ממשיך את דרכו ביד בוטחת.
לפני מותו, ז'אן-פייר מואקס מפצל את האימפריה בין שני בניו, כשפטרוס נותר בידי בנו הבכור, ז'אן-פרנסואה מואקס.
לפני מספר שנים, פטרוס מפסיק להיות משוּוק דרך הנגוסיאן המשפחתי, ועובר לשיווק ישיר מהיקב ליבואנים; כנהוג בבורגון... - כך הם הגיעו אלינו...