2008
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2008

Petrus, Pomerol 2008

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות אדיר.

26900
26900
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2008
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2008

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2008

Despite the challenging growing season, this is a classic authentic vintage for both colors.
2008
Vintage

עוד בציר קר שאיתגר את הכורמים. עוד בציר שהרוח הצפונית הצילה מקטסטרופה מוחלטת. עוד בציר הטרוגני ליינות האדומים.

תחילתה של העונה בתנודתיות, עם אפריל קריר, סגרירי ועם כמויות גשם גבוהות, מאי חם ונאה ויוני קודר וגשום גם הוא. קצב ההתפתחות התעכב כבר משלב הפריחה והמעבר לפרי. היבול נראה מועט, אבל האשכולות היו קטנים וצפופים (millerandage). התקוות לשמש ומזג אוויר נאה התנפצו כשיולי ואוגוסט היו גם הם סגריריים וגשומים. ההבשלה לא התקדמה. באמצע ספטמבר מזג האוויר הפך באחת למקסים ורצף של שלושה שבועות שמש חמים, פקדו את כרמי בורגון. יחד עם צינת לילה ורוח צפונית טובה ומייבשת, רמות הסוכר והחומצה הגיעו להבשלה מדויקת, הריקבונות התייבשו וכמות מים משמעותית התנדפה מהענבים, שהגיעו בעקבות זה לרמות ריכוז טובות.

הבציר בכללותו התבצע בשליש האחרון של ספטמבר ולעיתים גלש לתוך השבוע הראשון של אוקטובר והתנהל כולו תחת מזג אוויר קריר ויבש. הענבים לא הגיעו לבשלות בצורה אחידה ואי אפשר היה לבצור הכל בבת אחת. במקרים אחדים היה צורך לעבור על אותה חלקה מספר פעמים כיוון שפערי הבשלות בתוך החלקה עצמה היו גדולים מדי. רק היקבים הקפדניים עשו כן.

היינות הלבנים משלבים חומציות מצוינת עם פירותיות שופעת, וטקסטורה חדה עם "פינות עגולות". הם מרוכזים וצפויות להם שנות התיישנות, אך בו בזמן הם נגישים ומהנים כבר כעת.

ביינות האדומים, כאמור, קשה למצוא אחידות. מכיוון שתקופת ההבשלה הייתה בעייתית והקיץ היה קר, נדרש היה יבול נמוך יחד עם סבלנות בתאריך הבציר, כדי להגיע להבשלה, ובעיקר להבשלה פנולית.

אבל אנחנו עוסקים ביקבים המעולים. אלו היקבים שקיבלו יינות מרוכזים, עמוקים, קלאסיים, בעלי אנרגיה פורצת, רעננות ושפע איפיוני טרואר. החומציות בהם מאד מודגשת, מה שעושה אותם פחות נגישים לטווח הקרוב אבל עם פוטנציאל יישון יותר עמוק. זהו בציר שיינותיו האדומים יכולים להזכיר לחלקנו את יינות בציר 2001.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2022
18200
18200
18200
18200
+ הוסף לסל
2022
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2021
13650
13650
13650
13650
+ הוסף לסל
2021
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2012
25100
25100
25100
25100
+ הוסף לסל
2012
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2009
34600
34600
34600
34600
+ הוסף לסל
אזל
2009
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2005
37300
37300
37300
37300
+ הוסף לסל
אזל
2005
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2003
24600
24600
24600
24600
+ הוסף לסל
2003
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה