2003
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2003

Petrus, Pomerol 2003

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות אדיר.

24600
24600
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2003
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2003

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2003

A year of record heat that no one in Burgundy had ever faced before.
2003
Vintage

אחד הבצירים הלוהטים ביותר שבורגון ידעה בהיסטוריה. חיפוש אחורה ברישומי הבצירים לא העלה בחכתו נתונים שניתן היה להפיק מהם תובנות כלשהן לגבי הפעולות שיש לנקוט.

זו הייתה שנה יבשה בצורה קיצונית, עם מחסור אדיר במשקעים וטמפרטורות גבוהות שהתחילו כבר בפברואר והמשיכו עד סוף ספטמבר. מה- 1 ועד ה- 15 באוגוסט הטמפרטורות בבורגון היו מעל 40 מעלות!

כמות היבול הייתה מאד נמוכה, לעיתים בחצי מהיבול הרגיל, והבורגונים נאלצו להתמודד עם תוצאות אנליטיות של חומצה וסוכר, שלא נראו מעולם.

ליינות הלבנים זאת שנה קשה, עם תוצאות מאד לא אופייניות של טעמים עשירים וטקסטורה מלאה. אלו היו יינות לשתיה מהירה ומחלקם ניתן ליהנות גם היום, אבל לשמור אותם פחות מומלץ.

ליינות האדומים זהו אחד הבצירים ההטרוגניים שיש. מיינות "חרוכים" ו"סירופיים" שברוב המקרים אפילו לא בוקבקו, דרך יינות אלכוהולים, חסרי חומציות ועם הבשלה פנולית לא מספקת ועד יינות גדולים ונדירים באיכותם. ההבדל נעוץ במועד הבציר. היקבים שהיה להם קור הרוח והתובנה לחכות עם הבציר, למרות החום ולמרות הגרפים היורדים של החומצה, בצרו בהבשלה פנולית, ענבים מרוכזים, בעלי טאנינים קטיפתיים ופוטנציאל יישון נפלא.

גם לפעולות ביקב הייתה השפעה מכרעת על טיב היינות. היקבים שהחליטו "לתקן" חומצה, הפיקו בדר"כ יינות חסרי איזון שהקומפוננטים השונים ביין אינם מתחברים בפה. לעומתם, היקבים שכיבדו את תוצאות הטבע ולא הוסיפו חומצה, קוצרים היום את ההצלחה, עם יינות מאוזנים והרמוניים שהמינרליות שלהם תופסת מקום מאזן במקום החומציות החסרה.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2022
18200
18200
18200
18200
+ הוסף לסל
2022
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2021
13650
13650
13650
13650
+ הוסף לסל
2021
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2012
25100
25100
25100
25100
+ הוסף לסל
2012
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2009
34600
34600
34600
34600
+ הוסף לסל
אזל
2009
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2008
26900
26900
26900
26900
+ הוסף לסל
2008
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2005
37300
37300
37300
37300
+ הוסף לסל
אזל
2005
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה