2005
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2005

Petrus, Pomerol 2005

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות אדיר.

37300
37300
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2005
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2005

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2005

Perhaps the best red vintage of the decade, with fully ripe, structured, but seductive, wines.
2005
Vintage

אחד משלושת הבצירים הגדולים של שנות האלפיים. אמנם צריך עוד טיפה זמן כדי להבין מי מבין השתיים, 2005 או 2009 תוכתר לגדולה מכולן, אבל אין בעובדה זו לערער כהוא זה את גדולתו של הבציר. ובעצם כלום לא יכול לערער את גדולתו של בציר 05' ליינות האדומים כמו גם ללבנים, על ריכוז הפרי שבהם, איכות הטאנינים הקטיפתיים, החומציות הבולטת, מורכבות הטעמים, עם האפיונים הבולטים של כל טרואר וטרואר ופוטנציאל היישון של עשרות השנים. אוהבי הבצירים הקלאסיים נוטים לעיתים לחשוב שזהו בציר פירותי מדי או אפילו מרוכז מדי לטעמם. תהיה זו טעות ללא שוב אם יחליטו לא לשמור יינות מבציר זה במרתפם.

באביב-קיץ 2005 כל התנאים האקלימיים חברו להם יחד לידי בציר גדול. מייד לאחר הפריחה נראו בכרם אשכולות Millerandage עם ענבים קטנים וצפופים ובאיכות מעולה. אח"כ הגיע מזג אוויר מושלם, קלאסי ויציב, מסוף יולי ועד סוף ספטמבר. ימים חמים, יבשים ושופעי שמש לצד לילות קרירים. במהלך התקופה ממטרים קלים פקדו את האזור בדיוק במידה והקלו מעט את היובש. אף ארוע של ברד הרסני לא נרשם, ורוח צפונית יבשה שנשבה מדיי פעם שמרה על בריאות הענבים.

הבציר נקבע לאמצע ספטמבר, והתנהל גם הוא תחת תנאים מושלמים.

כמויות היבול היו נדיבות והיקבים המעולים הרשו לעצמם לוותר קצת על הכמות ולבצע, גם בבציר מושלם שכזה, מיון קל של הענבים שלא הגיעו לבשלות המושלמת שאפיינה את הבציר.

באופן כללי, האיזון שבין הסוכר, החומציות והטאנינים היה פשוט מושלם, כך גם היחס בין הקליפה למיץ, והקליפה העבה הבטיחה מורכבות ופוטנציאל יישון. אחרי בציר 2004 הסומק חזר ללחיים... והבורגונים לא מהססים וסופרים בציר זה יחד עם הבצירים הגדולים של המאה הקודמת: 23', 29', 47', 59', 78', 90', 99'.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2022
18200
18200
18200
18200
+ הוסף לסל
2022
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2021
13650
13650
13650
13650
+ הוסף לסל
2021
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2012
25100
25100
25100
25100
+ הוסף לסל
2012
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2009
34600
34600
34600
34600
+ הוסף לסל
אזל
2009
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2008
26900
26900
26900
26900
+ הוסף לסל
2008
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2003
24600
24600
24600
24600
+ הוסף לסל
2003
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה