Olivier Merlin
כבר הרבה שנים שאוליביה מרלה נחשב לאחד הייננים הטובים ממאקון ומן המוסכמות הוא, שהוא אחד הכורמים הדינאמיים באזור.
מאז 1987, עת הקים עם אשתו קורין את היקב, הגדיל אוליביה מרלה את האחיזות בכרמי האזור וכיום, החתך הארוך של הטרוארים המקבל את פניו של הרוצה להתחקות אחר יינות היקב, משמש למעשה מעין בסיס ידע נרחב לתמונה הטרואריסטית של מאקון.
משלל פינות ממאקון, פואי-פיסה וסן-ורו, כמו גם שני יינות בורגון אדום מקסימים ובוז'ולה קרו, עולה תמונה אותנטית, טרואריסטית, עם חתימת יד עדינה המעניקה כבוד לטבע וליינות שנולדו ממנו.
לאחר שרכש, מספר בצירים ברציפות, יבול מכרם "קלו דה קאר" שבפואי-פיסה והתוודע לאיכות הטרואר, הייתה עבור אוליביה מרלה, הידיעה על העמדתו למכירה של הכרם, הזדמנות שלא רצה להחמיץ.
Widely regarded as a reference point for the Mâconnais, Merlin established a reputation as one of the region’s finest dynamic growers.
כאחד השמות המוכרים של בורגון בכל הנוגע לכורמות טבעית וייננות נטולת מניפולציות, לצד תשוקה עזה, כנה וחפה משיקולים מסחריים, לבורגון, לא פלא שהחברות הקרובה של מרלה עם דומיניק לפון מדומן לפון, אחד היקבים המובילים של מרסו, הובילה את אוליביה למיזם המשותף עם חברו הקרוב.
יחד עם דומיניק לפון, קפצו השניים על ההזדמנות ורכשו את הכרם "קלו דה קאר", מונופול בן 2.23 הקטר, הנחשב לאחד הכרמים הטובים ביותר בפואי-פיסה.
הגפנים בכרם נטועות על אדמת גיר והבוגרות שביניהן בנות למעלה מ- 100 שנה. החקלאות אורגנית והתירוש, המותסס על שמריו הטבעיים, עובר תסיסה אלכוהולית ומאלולאקטית, ומתיישן בסך הכל כ- 18 חודשים בחביות ברובן המכריע ישנות.
החל מבציר 2020, לאחר עבודה מקיפה של 12 שנים, כרם "קלו דה קאר" הועלה לדרגת פרמייה קרו יחד עם 21 כרמים נוספים בפואי-פיסה, חלקם מקשטים את מרתף החביות של מרלה אף הם.