Fixin 1er cru Clos de la Perrière 2022
Fixin 1er cru Clos de la Perrière 2022
מונופול של היקב שלא חולק מאז ימי הנזירים וסווג כבר לפני מאות שנים כטרואר ייחודי המפיק יין הנשמר לאורך שנים. מגפנים בנות כ- 50 שנה הנטועות בחלק הארי של הכרם ובכמה תתי-טרואר בתוך הכרם עצמו. הענבים מותססים באשכולות שלמים ומתיישנים בנפרד, בהתאם לתתי הטרואר בכרם, והבלנד הסופי הוא שיוצר את התמונה השלמה של טרואר ייחודי זה. זהו יין עמוק, שופע אצילות בעל טאנינים רכים ופרי אנרגטי. אי אפשר לפספס את איכות הטרואר ממנו הוא מגיע ובה בעת הוא מתיידד על נקלה עם הלוגם ממנו. ליהנות מכל העולמות.

Joliet
בשנת 1142 נזירים ציסטרסיאניים הקימו את האחוזה Manoir de la Perrière בכפר Fixin, בה הם נטעו 5 הקטארים של גפנים והקיפו אותם ב'קלו' - הדרך בה נהגו לסמן כרם שנחשב לייחודי, אפילו יוצא דופן, עבורם.
מאז ועד היום הכרם לא חולק; הוא עובד על ידי הנזירים כמעט 500 שנה ואחרי כמה החלפות ידיים בודדות, רוכשת אותו, בשנת 1853, משפחת ז'ולייה, שמחזיקה בו כבר במשך שישה דורות ומעבירה אותו כעת, מאב לבת, אל הדור השביעי.
זהו אחד המונופולים הבודדים שנשארו בשלמותם מאז ימי הנזירים. אלו האחרונים, שהיו ידועים בהיכרותם עם סודות האדמה והטרואר, נטעו את חלקו הגדול בגפנים "אדומות" ואת חלקו האחר "בלבנות" - חלוקה שלא השתנתה עד עצם היום הזה.
זאת ועוד, ב- 1855 דר' לבאל, החתום על הקלסיפיקציה של בורגון, סיווג את הכרם שתחמו הנזירים כ- Tête de Cuvée - סיווג שניתן לכרמים הכי טובים מהם הופקו יינות שנשמרו לאורך זמן; לימים רובם הפכו לכרמי הגראנד קרו של ימנו.
זהו כיום כרם ה- Fixin 1er cru המוכר בשמו Clos de la Perrière והמפיק, תחת שמו זה, שני יינות, לבן ואדום.
