בתחילת ספטמבר 2023 , במזג אוויר קייצי ובהיר, הענבים על הגפנים בבורגון הגיעו להבשלה.
תחת ימים חמים במיוחד, "פשטו" הבוצרים על הכרמים ועל הגפנים שנשאו עליהן אשכולות רבים.
בטעימת החביות שעשינו כשנה לאחר הבציר, הן היינות הלבנים והן היינות האדומים של בציר 2023 היו אקספרסיביים, שופעי ארומות, בעלי פירותיות נדיבה, רכות מפנקת וגמר הרמוני ושופע טעמים. להתאהב.
נפלנו שבי בקסמם, אבל לא מבלי ששמענו מפי רבים, ששנת הבציר הזו הניבה תוצאות איכות לא אחידות בקרב היקבים בבורגון.
נתמקד אם כך באיכות יינותיהם של היקבים הנמצאים על קטלוג 'אוסף יינות בורגון'.
חורף 22/23 היה מתון יחסית, אבל הבדלי הטמפרטורות בין הימים הקרים לבין אלו החמימים, היו יותר משמעותיים מהרגיל וגרמו לאיחור קל במעגל ההתעוררות של הגפן.
האיחור הזה, לצד מזג אוויר נפלא במהלך מאי, סימנו כבר בשלב הזה שבציר 2023 עשוי להיות שופע כמותית.
ואכן, עונת האביב עברה ללא בעיות מיוחדות והפריחה החלה על מי מנוחות ביוני.
הכורמים, בראותם את הפריחה הסדורה והאשכולות הרבים שהופיעו בעקבותיה, חשו שסכנות האביב חלפו. בורגון צעדה בבטחה אל עבר בציר שופע יבול.
אנחת רווחה נשמעה על מדרונות הקוט, אבל הכורמים המנוסים הבינו שבכמויות יבול שכאלה צריך לשלוט.
הקיץ היה כאמור חם מאד, ועד השבוע הראשון לתוך ספטמבר עוד שררה בכרמים טמפרטורה של כ- 35 מעלות. עם זאת, סופות גשם מקומיות במהלך העונה השלימו, ולו חלקית, את המחסור במים והענבים, מרוכזים בעקבות השמש הנדיבה, היו שופעי מיץ רענן.
היינות, בשני הצבעים, עשירים ונדיבים בטעמים הרמוניים.
לאדומים טקסטורה קטיפתית מלטפת וללבנים איזון נפלא בין חומציות, מינרליות ופרי.
זהו בציר של כמות, וכמות יבול מציבה בפני הכורם הרבה אתגרים, גם בכרם וגם במרתפים, אתגרים מקצועיים, אבל גם אתגרים מנטליים.
לא מצאנו אפילו כורם אחד מבין הכורמים הנמצאים על קטלוג 'אוסף יינות בורגון', שלא עמד באתגרים האלה; חלקם אפילו התעלה מעליהם בכישרון גאוני.