2015
NV
 | 
Château Latour

Château Latour, Pauillac, 2015

Château Latour, Pauillac, 2015

המלך של הגדה השמאלית של בורדו! מופק מהגפנים הבוגרות, מעל גיל 60, מהטרואר הטוב ביותר של השאטו. מבוסס כמעט כולו על קברנה סוביניון (מעל 90%), זהו מופע עוצר נשימה של עוצמה לצד עומק ואלגנטיות. יין עם פוטנציאל התיישנות של עשרות שנים. שום מרתף אינו שלם בלעדיו.

4400
4400
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2015
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Cabernet Sauvignon
Merlot
triangle icon
Premier Grand Cru Classé
Burgundy area icon
Bordeaux
Château Latour, Pauillac, 2015

Château Latour

שאטו לטור הוא המופע המושלם של קברנה-סוביניון, סמן ימני של הגדה השמאלית של בורדו.

שם האחוזה מופיע לראשונה בשנת 1331, אך ההיסטוריה האמתית של יינות השאטו מתחילה בסוף המאה ה-17, עם הגעתו של אלכסנדר דה סגור.

בתחילת המאה ה-18 האריסטוקרטיה האנגלית הייתה השוק העיקרי של בורדו, ומהר מאד לטור תפס מקום של כבוד בין יינות האזור.

אם ב-1714 חבית של היקב נמכרה במחירים של פי 4 או 5 מיינות בורדו הרגילים, ב-1776 היחס כבר קפץ לפי 20.

המשפחה הצליחה לשמור על השאטו לאחר המהפכה, כשבשנת 1855 הוא זכה לתואר 'פרמייה גראנד קרו' לצד 3 יקבים נוספים מהמדוק.

במהלך אותן שנים, בני המשפחה החלו למכור את אחזקותיהם, עד שבשנת 1993 פרנסואה פינו רכש את האחוזה באופן מלא.

קרא עוד
קרא עוד
Château Latour

2015

An excellent vintage with an extraordinary ripe, healthy, clean fruit, like never seen before.
2015
Vintage

"...יבול כמו זה - המורכב מאשכולות קומפקטיים, בעלי ענבים צפופים, עם טאנינים בשלים ובכמויות סבירות; יבול שהוא תולדה של פריחה מוקדמת, אולטרה-מהירה, שהבטיחה הבשלה חריגה הן מבחינת האחידות שלה והן מבחינת השלמות שלה, וזאת מבלי "ליפול" להבשלת יתר – לא רואים כל יום"

כך מתחיל דו"ח הבציר השנתי של רומנה-קונטי.

בנובמבר האחרון, בשעה שהכמויות המזעריות שהפיק בציר 2016 העיבו על מצב הרוח, טעימת 2015 מהחביות אצל ארנו מורטה הסבה נחת ועונג צרופים; באחד היינות הראשונים, עוד בטרם עברנו לטעום מהפרמייה קרו, היישרנו אל ארנו מבט. זה הספיק, הוא צחק צחוק מלא אושר ואמר "כשהענבים הגיעו ליקב, סבא שלי אמר לי – נכדי, תהנה מהרגע, כי זה אירוע של פעם בחיים - פרי כזה מושלם לא תראה עוד אף פעם נוספת בימי חייך".

וכך, שוב, גם בתאורי הפרי של רומנה-קונטי "הגפנים, נראו לאורך השנה יפות מתמיד והעניקו לנו במתנה ענבים מושלמים, אולי מהטובים שגפן נתנה אי פעם".

אבל אל לנו לטעות; עונת הגידול לא הייתה נטולת קשיים. החורף אמנם היה קל; הטמפרטורה הכי נמוכה שנרשמה בקוט דה נואי היתה מינוס 6 מעלות צלזיוס באמצע פברואר, ומשקעים משמעותיים ירדו, כאלו שהבטיחו לדאוג לכל חסרונותיהן של הגפנים בתקופות היובש העתידות לבוא.

הנטייה הזו ליובש וחום התחילה עוד באביב. עם שתי אפיזודות גשם משמעותיות, גם אם אלימות, הן באו בדיוק במועד בו הגפנים היו זקוקות למים.

המשחק האביבי שבין יובש, חום ורוח צפונית, השליך ישירות על איכות היבול הסופי בכך שהקדים את הפריחה, גרם לה להיות מהירה והומוגנית באופן יוצא דופן וללא תקלות ומחלות.

ואז בא קיץ חם מהרגיל; יולי היה חם במיוחד, עם טמפרטורות לילות של עד 30 מעלות צלזיוס. במהלך החודש כולו ירדו 14 מ"מ גשם בקוט דה נואי... אבל חציו הראשון של אוגוסט היה מאוזן, עם משקעים טובים וללא ארועי חום קיצוני, מה שאיפשר לענבים להבשיל בנחת. גם חציו השני של אוגוסט עבר טוב, עם רוח צפונית יבשה ואירוע חום בודד בסוף החודש. הבורגונים התחילו לראות את הסוף, אם כי דבר עדיין לא היה ברור.

"בכל הזמן הזה" כותבים ב- DRC "הגפן נשארה ירוקה להפליא, בריאה, וקשורה באופן מוחלט לגרמי השמיים והאדמה המעניקים לה את כוחה. ניכר היה שהגפן אוהבת את תנאי האקלים היבשים של 2015".

בסופו של דבר, במועד הבציר בתחילת ספטמבר, הענבים היו בריאים בצורה יוצאת דופן ומעוררת התרגשות; בעלי קליפה עבה, בשלה באופן מושלם ומלאת חומרי צבע וארומות. אף לא סימן אחד לבוטריטיס; ענבים הומוגניים, וכה בשלים וללא זכר לבשלות יתר. מה שנראה אז מושלם, מקבל היום מִשנה תוקף באנליזות וביין שבחביות; הרמוניה מוחלטת של בשלות, חומציות, טאנינים ואלכוהול.

"ביום שני, ה- 6 בספטמבר" כותבים ב- DRC "פשטנו על הכרמים של וון-רומנה על מנת לבוצרם. ההוראות שניתנו לבוצרים היו מהפשוטות והקלות שזכורות ביקב; בוטריטיס לא היה כלל ולא נותר אלא לשים דגש על ברירת הענבים הבודדים שנחרכו משמש הקיץ העז".

היינות האדומים שטעמנו בנובמבר 2016 היו עוצרי נשימה, קטיפתיים, נוטפי עסיס, מרוכזים בדיוק במידה המשאירה את החיך רענן ומלא רוק וטעם, מלאי חיוּת ואנרגיה. 18 שנה אנחנו טועמים בציר אחר בציר בבורגון; כזה, עוד לא היה!

הענבים הלבנים בסופה של עונת הגידול היו בעלי צבע עמוק, קטנים, עם קליפה מאד דקה וכמו אחיהם האדומים, גם הם נבצרו מאד בריאים. החום הכבד והיובש לא פגעו בחומצה הטרטארית בענבים, והאחרונים הגיעו ליקבים עם רמות חומצה טרטארית רגילות. החום, מסתבר, אידה את המים ובכך דווקא ריכז את רמת החומצה בענבים.

אך כמובן שמועד הבציר בלבנים היה קריטי. הקו הדק, האינדיבדואלי ליקב, בין בשלות ארומתית מאוזנת המעניקה יין מלא ועמוק, לבין הבשלת-יתר - היה עדין, ומי שפיספס אותו קיבל תוצאות מעט כבדות. לא כך אצל ז'ובאר, סוזה, בונו דו מרטרה, לפון, רומנה-קונטי. בטח שלא כך הדבר אצל רולו, שהוא תמיד מהראשונים לבצור.

כך שלמרות החום, התוצאות אינן "עייפות" או כבדות, והיינות הלבנים טהורים, "חלקים", נקיים, עשירים בטעם וארומות של פרי לימוני בשל, עז ומרוכז. המינרליות נוכחת גם היא והחומציות, בניגוד לשנים חמות כמו 2003 – החומציות שם!

כמו בכל שנה, זהו דו"ח בציר המתמקד בתוצאותיהם של היקבים האדירים של בורגון, פסגת הידע הנרכש, העשייה, הפרפקציוניזם והחיבור למסורת ולטבע.

כמובן, כמו בכל שנה, הדברים האמורים כאן, אינם נחלתה של כל בורגון. קל וחומר בבציר שמהלך על חבל דק בין היכולת להפיק ממנו יינות גדולים לבין הפוטנציאל ליפול למחוזות של בשלות-יתר, כובד ולאות.

אך לא נתעכב על זה, על מנת לא לקלקל את השמחה, העונג, ההתרגשות והציפיה שבציר ענק, כמו בציר 2015, מביא אלינו.

לשתות, לשמור וליהנות מכל רגע – זהו בציר של פעם בחיים.

קרא עוד
יינות נוספים

Château Latour

אדום
Château Latour
Pauillac de Château Latour 2018
450
450
450
450
+ הוסף לסל
2018
NV
אדום
Château Latour
Pauillac de Château Latour 2017
420
420
420
420
+ הוסף לסל
2017
NV
אדום
Château Latour
Château Latour
Forts de Latour, Pauillac 2017
1450
1450
1450
1450
+ הוסף לסל
2017
NV
אדום
Château Latour
Forts de Latour, Pauillac 2016
1450
1450
1450
1450
+ הוסף לסל
2016
NV
אדום
Château Latour
Forts de Latour, Pauillac 2015
1450
1450
1450
1450
+ הוסף לסל
2015
NV
אדום
Château Latour
Château Latour, Pauillac, 2014
3600
3600
3600
3600
+ הוסף לסל
2014
NV
אדום
Château Latour
Château Latour, Pauillac, 2012
3600
3600
3600
3600
+ הוסף לסל
2012
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה