2011
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2011

Petrus, Pomerol 2011

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר. שחרור מאוחר ממרתפי היקב.

15600
15600
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2011
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2011

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2011

Even with its extreme weather variations, this vintage produced charming friendly wines.
2011
Vintage

השנה הראשונה של העשור, כמו לא מעט שנים בעשור הקודם, היא שנת כורמות. שוב נאלצו הכורמים בבורגון לרקוד לצלילי החליל של אקלים קפריזי ותנודתי שהתשתעשע אתם בנגיעות של קיצוניות. כמו תמיד, רק הכורמים בעלי הכישרון, הניסיון, התעוזה וסף העצבים הגבוה, עמדו במשימה. אבל זוהי גם שנה של טרואר, בה הטרוארים הגדולים הראו את יכולותיהם במצבי לחץ.

כאמור, תקופת הגידול הייתה מאד מאתגרת ומלווה בארועים אקלימיים קיצוניים: יובש, חום, גשם משמעותי... אבל בדיוק כאשר הם נמצאים תחת סכנות אקלימיות, פינו נואר ושרדונה מגלים את מלוא כישוריהם להתגמשות ולתרגום תכונות הטרואר. בציר 2011 מזכה את ההיררכיה הטרואריסטית של בורגון בהכרה נוספת בצדקתה.

העונה התחילה מאד מוקדם עם חודש מרץ חם, הנצות באפריל ופריחה מהירה במאי. למרות החום הלא רגיל לעונה, לילות האביב היו קרים וגרמו לבעיות בפריחה, בעיות שפגעו בכמויות הסופיות של היבול. מנגד, בדיוק אותה פריחה בעייתית, היא זו שהביאה עימה את מה שפינו נואר כל כך אוהב – millerendage – אותו פרי קטן, חומצי ומרוכז. האביב התאפיין ביובש חריג, אך הגשם חזר ביולי. למרות כמויות המשקעים המשמעותיות שירדו, הגפנים הצליחו להכיל אותן מבלי לפתח מחלות. עונת הגידול הסתיימה עם אוגוסט חם, לעיתים חם מדי. אכן תקופה מאתגרת; יובש בתחילתה, גשם בהמשכה וחום בסופה. אין ספק שנדרש היה כשרון כורמות, הקפדה, דייקנות אובססיבית ותשומת לב חסרת פשרות, על מנת להצליח בבציר זה.

הבציר התרחש סביב השבוע הראשון של ספטמבר ושיקף 110 ימים מהפריחה (!). זוהי אחת מתקופות ההבשלה הארוכות שידעה בורגון, וזאת למרות שתאריך הבציר הוא המוקדם ביותר מאז בציר 2003. ענבי הפינו נואר הגיעו להבשלה פנולית מצוינת, ולמרות זאת, במקומות מסוימים, פוטנציאל האלכוהול לא תמיד הגיע לרמות הדרושות. השרדונה, שצלח את כל תלאות האקלים, הגיע לנקודת הסיום במצב מעולה, בריא ונקי כמעט לחלוטין ממחלות.

היינות האדומים שופעי קסם, מאד טרואריסטים, בעלי גוף בינוני, לא דחוס מדי ובעלי מבנה טאני רך ועסיסי. הצלחה זו שייכת ליקבים המובילים בלבד, כשהיקבים הפחות מוצלחים הפיקו יינות הסובלים משפטליזציה חסרת זהירות כמו גם מפרי לא בשל.

היינות הלבנים משגעים! הם ניחנו בשילוב המנצח שבין החומציות העזה של בציר 2007 לצד הפירותיות שובת הלב של בציר 2008. שוב, לא מעט יקבים אחרו את מועד הבציר, בצרו מאוחר מדי ובכך הפסידו את כל הרעננות. אבל עבור היקבים הטובים, זהו עוד בציר לבן מעולה.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2020
14500
14500
14500
14500
+ הוסף לסל
אזל
2020
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2007
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2007
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2006
16700
16700
16700
16700
+ הוסף לסל
אזל
2006
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2004
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2004
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה