2006
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2006

Petrus, Pomerol 2006

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר. שחרור מאוחר ממרתפי היקב.

16700
16700
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2006
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2006

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2006

A difficult chaotic growing season led to classic, "cold" and restrained reds, alongside exotic and less typical whites.
2006
Vintage

זהו בציר בעל אופי קלאסי, אלגנטי ו"קר" ליינות האדומים, אך עם יינות לבנים עגולים ומלאים מהרגיל שחסרה בהם חומציות ופוטנציאל היישון שלהם נמוך מהרגיל.

תחילתו של האביב התגלגל בכרמים תחת מזג אוויר קריר מהרגיל והתפתחות הגפנים התעכבה. ההתחממות שבאה לאחר מכן קידמה במהירות את התהליכים אך עדיין היה חוסר ב"חום". ואז הגיע אוגוסט קר וגשום. הענבים איבדו ריכוז, ההבשלה התעכבה וכולם נשאו עיניים אל עבר ספטמבר. הוא לא איכזב... רוח הצפון שוב הצילה את המצב, ייבשה את העובשים והמים מהענבים ובכך ריכזה אותם.

היינות האדומים של קוט דה בון שופעי קסם מצד אחד ומצד שני רציניים וסגורים. הם בעלי פרי אדום רענן וחומצי, טאנינים מוצקים, לעיתים מעט מרירים והם מביאים את הטרוארים השונים לידי ביטוי מופלא.

גם הפעם, ההבדל בין היקבים המעולים ליקבים הטובים ומטה מאד בולט ולא קשה "ליפול" על בקבוק של יין מיימי, חסר חן, עם טעמי לוואי וטאניות לא מאוזנת.

היינות הלבנים, כאמור, נוטים לטעמים יותר עגולים. הם בעלי ארומות בשלות של פרי טרופי ודבש, עם מינרליות נעימה שתחליף את החומציות החסרה.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2020
14500
14500
14500
14500
+ הוסף לסל
אזל
2020
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2011
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2011
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2007
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2007
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2004
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2004
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה