2007
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2007

Petrus, Pomerol 2007

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר. שחרור מאוחר ממרתפי היקב.

15600
15600
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2007
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2007

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2007

Probably the best vintage of the decade for whites; with charming, refined, pure, easy-drinking reds.
2007
Vintage

בציר שופע קסם. בציר טוב ליינות האדומים אצל היקבים המעולים בלבד, ובציר מעולה ליינות הלבנים.

ליינות האדומים זהו בציר מאד מאד הטרוגני עד לקיצוניות של ממש. אצל היקבים המעולים אפשר בקלות לדרג את הבציר כבציר מעולה, עם יינות הרמוניים, מאד טרואריסטיים, בעלי טאנינים רכים, קטיפתיים ואלגנטיים ומלאי רעננות. אבל מכיוון שטעמנו, גם ביקבים הנחשבים ל'טובים' עד 'טובים מאד', כמה יינות מהטרוארים המופלאים של בורגון, שהיו מימיים, חסרי אופי וריכוז, אנחנו יכולים לומר בביטחון שצריך לשים דגש על השוני הבולט בתוצאות של היקבים השונים בבואנו לשפוט בציר זה.

זהו בציר של כורמות וייננות באדומים, דוגמא נוספת לבציר מאד הטרוגני.

לעומת היינות האדומים, ליינות הלבנים זהו בציר מאד הומוגני. היינות מרוכזים, חומציים, עם טעמי פרי ירוק עז וחד, מינרליות מודגשת והמון אנרגיה. היינות יישתמרו שנים ומאד כדאי להקפיד לא לשתות את כל מה שיש במרתף... למרות הפיתוי... אחרי הכל, בציר 07' הפיק יינות לבנים גדולים!

כמויות היבול היו נמוכות מהרגיל. אצל הקפדנים זה הגיע לפחת של כ- 40%. החוסר נבע ממיון ענבים לא בשלים או מריקבונות. גם ברד שפקד את האזור בשלב ההבחלה, בעיקר בצפון קוט דה נואי ובשבלי, פגע בכמות היבול.

אפריל היה הכי חם מאז ומעולם, אבל לאחריו הגיע קיץ שברובו היה קריר וגשום. מצב הרוח היה ירוד אבל המהפך המיוחל הגיע לקראת סוף אוגוסט, עם טמפרטורות גבוהות, שמיים נקיים ורוח צפונית יבשה ומבורכת.

הבציר, באופן רשמי, נקבע ל- 13 באוגוסט לכל האזור גם יחד עקב אי האחידות. ולמרות שהפרי ממש לא היה בשל, היו כאלה שבצרו. היקבים הרציניים חיכו והתוצאות לא איכזבו. אמנם בחלק מהמקרים קליפות הענבים היו דקות אבל היקבים שעבדו כשורה בכרם קיבלו רמות סוכר טובות מאוזנות עם חומציות, הבשלה פנולית טובה, כולל הבשלה מלאה של השזרות והגרעינים.

ביקב עצמו היה חשוב לא לנסות למצות את הפינו נואר יתר על המידה ולנהוג ביין בעדינות בשלב ההשריה והפיז'אז'. אלו שכיבדו זאת קיבלו יינות עגולים ואלגנטיים. אלו שניסו לעשות מיצוי יתר קיבלו יינות מחוספסים ולא מאוזנים. באופן כללי, מי שעבד כהלכה ביקב וכיבד את קוי אופיו העיקריים של הפרי שהתקבל יכול היה לעשות יינות מעולים עד יוצאים מהכלל. זהו בציר מקסים וכל רשימת היינות שלנו מבציר זה ראויה לתשומת לב ולשמירה. במיוחד נכונה שורה זו עבור היינות הלבנים שזהו להם בציר גדול.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2020
14500
14500
14500
14500
+ הוסף לסל
אזל
2020
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2011
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2011
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2006
16700
16700
16700
16700
+ הוסף לסל
אזל
2006
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2004
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2004
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה