2004
NV
 | 
Petrus

Petrus, Pomerol 2004

Petrus, Pomerol 2004

פטרוס - ה"רומנה-קונטי" של בורדו; גדול יינות האזור. על טהרת המרלו, ממנו מתקבל יין בעל עומק בלתי רגיל, שופע פרי ותבלינים, בטקסטורה משית ופוטנציאל התיישנות אדיר. שחרור מאוחר ממרתפי היקב.

15600
15600
אדום
הוסף לסל
אזל
Sunshine icon
2004
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Merlot
triangle icon
Burgundy area icon
Bordeaux
Petrus, Pomerol 2004

Petrus

אם יש יין באמת מפורסם בבורדו ובעולם כולו; שם שרבים מכירים, בין אם הם חובבי יין ובין אם לאו - זה פטרוס.

הכרם יושב על טרואר ייחודי, השמור רק לפטרוס; על הפלאטו, בראש ה"גבעה" של פומרול, על שכבת חימר כחול שאין כמותה בכל האזור. שיכבה זו אינה חדירה לשורשי הגפנים, אך היא בעלת יכולת ספיחת מים, מה שמסייע לגפנים לאורך עונת הגידול.

מאה אחוזי מרלו, שתוססים במיכלי בטון, ממשיכים בהם את התסיסה המאלו-לקטית, ולאחריה עוברים להתיישנות בחביות, חציין חדשות, במשך כשנתיים.

בשילוב עם הטרואר הייחודי נוצר יין בעל עומק בלתי רגיל, טקסטורה משיית ופוטנציאל התיישנות כמעט ללא גבולות.

משטח של 11.42 הקטר מתקבלים מדי שנה כ-30 אלף בקבוקים. זה הכל...

סיפורו של פטרוס, באופן מפתיע, לוט בערפל.

ברשומות אין הרבה על היקב... הטרנזאקציה המתועדת הותיקה ביותר הולכת אחורה לראשית המאה ה-18, אך רק באמצע המאה ה-20 הוא פורץ לתודעה העולמית.

קרא עוד
קרא עוד
Petrus

2004

A fantastic vintage for the whites, and a classic elegant one, with highly variable results, for the reds.
2004
Vintage

בציר קלאסי, אלגנטי ובעל אופי קר אצל היקבים הטובים. זהו בציר מובהק של כורמות; בציר שהצריך דלול יבול, מלחמה חסרת פשרות בשלל תחלואים בכרם ובסוף ברירת ענבים קפדנים. בחורף 2004, כשבאנו לבורגון לטעום את בציר 2003, כולם נראו מוטשים ורצוצים. על הבורגונים עבר בציר קשה.

היינות האדומים של היקבים המעולים הינם בעלי רעננות וחומציות בולטים, עם פרי אדום חי, טאנינים מוצקים ואלגנטיות. אצל היקבים הפחות קפדניים אפשר למצוא יינות דלילים, בעלי "טעמי ברד", טעמי לוואי אחרים, גמר ירוק וחוסר בשלות פנולית.

ליינות הלבנים זהו בציר נפלא! למרות שגם כאן היה דרוש מיון קפדני, זהו בציר הומוגני למדי. זהו אחד מאותם בצירים "קרים" וקלאסיים, שיינותיו הלבנים הינם חדים, שופעי קסם, פרחוניות, חומציות טובה, פרי ירוק רענן ומינרליות.

עד יולי זה היה נראה בציר מבטיח וקלאסי. מזג האוויר היה יחסית נוח וכל השלבים והעבודות בכרם עברו בתנאים טובים. הענבים היו מעט "נפוחים" מדי והיקבים התחילו להבין שיהיה נחוץ בציר ירוק. ואז הגיע אוגוסט קודר וסגרירי עם מספר אפיזודות של ברד וסופות מקומיות הרסניות למדי. הנזק, שהגיע במקרים אחדים ליותר מ- 50% מהיבול, התרחש במיוחד באזור בון, וולנה ופומאר. מעבר לנזק הרגעי שברד גורם, אחריו מגיעים הרקבונות, העובשים ושאר תחלואים, וב- 2004 הם היכו ללא רחם.

הקיץ הקר גרם לאיחור בכל תהליך ההבשלה כולו. הבורגונים היו מוטשים, סחוטים ועל סף יאוש. מאבקיהם למיגור המחלות בכרם היו חסרי ערך אם השמש לא תפציע.

אבל ספטמבר עשה את המהפך. עם מזג אוויר חם, יפה ושמשי, החלו הענבים להבשיל במהירות. רוח חמה ויבשה, שנלוותה לכל זה, יבשה את העובשים והרקבונות וריכזה את הענבים. הבציר החל בשבוע האחרון של ספטמבר. אבל ממצב כזה רק יקבים מעולים, מנוסים ובעלי גב כלכלי יכולים "להתרומם" ולהוציא יין טוב – אי אפשר היה לחמוק ממיון ענבים חסר פשרות הן בכרם והן ביקב.

קרא עוד
יינות נוספים

Petrus

אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2020
14500
14500
14500
14500
+ הוסף לסל
אזל
2020
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2011
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2011
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2007
15600
15600
15600
15600
+ הוסף לסל
אזל
2007
NV
אדום
Petrus
Petrus, Pomerol 2006
16700
16700
16700
16700
+ הוסף לסל
אזל
2006
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה