Article

Ballot Millot - a new Domaine in Catalog 2024

פורסם ב 
2024
 
Jun
 
3

את הגפנים הראשונות שלה רכשה משפחת באלו בשנת 1630 ובמשך יותר ממאתיים שנה נשמרו האחיזות המקוריות של המשפחה בכרמיה הראשונים ואף התרחבו.

לאחר שלמד והשתלם בעולם, חזר שארל לבורגון בשנת 2000, וכשהוא עשיר בניסיון, אמביציה ותשוקה, לא היה לו קשה לקבל מידי אביו פיליפ את המושכות של העסק המשפחתי.

כיום, כשהוא שם לו למטרה לדחוף את איכות יינותיו לקצה, היינות נוגעים בגדולה של טוהר, אלגנטיות והרמוניה.

הדומיין מפיק יינות מכעשרים אפלסיונים מפוארים ונחשקים בקוט דה בון. הוא משתרע על פני יותר מעשרה הקטר: שמונה הקטר של כרמים לבנים, נטועי שרדונה בכפרים Meursault ו-Chassagne-Montrachet,  שני הקטר של כרמים אדומים נטועי פינו נואר ב- Pommard, Volnay ו- Beaune, כמו גם חצי הקטר של אליגוטה. הגיל הממוצע של הגפנים הוא 45 שנים.

שארל משלב שיטות משפחתיות מסורתיות עם טכניקות כורמות וייצור יין מודרניים. היפוך אדמה עונתי בכרמים, איסור על שימוש בחומרים כימיים וההתערבות מועטה. "אל תטפל באדמה, אל תלחץ על הגפנים, תקשיב להן, אלו מצוותיו הקבועות של הטבע. כל שנה חדשה היא אתגר, יש להסתגל לתנאי אקלים משתנים ולפעול בהתאם. הרבגוניות הזו של הטבע היא שמפרה את השגרה והופכת את עבודתו של הכורם למרגשת. היא מאלצת את היינן לשאוב השראה מנשמתו האמנותית..."

Charles Ballot is responsible for a quality boost at Domaine Ballot Millot, offers a wonderful range of the most prestigious appellations in Meursault. His wines are expressive and refined with minimal intervention.

על העבודות בכרם וביקב מסביר שארל בפירוט:

הגפנים נגזמות בקפדנות, ביסודיות ובמלוא תשומת הלב; ומתבצעת הסרת "עיניים" על מנת לשלוט בכמות היבול. הבציר כולו ידני וברירת הענבים נעשית כבר בכרם, כך שהענבים המתקבלים ביקב הם במצב אופטימאלי.

ביקב, הענבים הלבנים עוברים בשלמותם סחיטה ארוכה ועדינה. התירוש עובר אל החביות והודות לשמרים הטבעיים התסיסה האלכוהולית מתרחשת באופן ספונטני ובטמפרטורה טבעית. התסיסה המאלולקטית מתרחשת ברצף והיינות מתיישנים במשך שנה בחביות, ללא באטונאז' ובשימוש מוגבל בחביות חדשות ובהתאם ליין.

לקראת סוף הסתיו, היינות עוברים מהחבית אל מכלי נירוסטה וזה מה שמאפשר להם לקבל חזרה, לפני שהם נסגרים בבקבוק, את כל משרעת הארומות וביטוי הטרואר שבהם. הביקבוק מתרחש בתחילת השנה העוקבת והתאריך המדויק נקבע תמיד על פי הירח.

הענבים האדומים עוברים תהליך עדין והדרגתי של מיצוי שמתחיל בכמה ימים של השרייה קרה טרום התסיסה. זו האחרונה נמשכת כשלושה שבועות ובטמפרטורה מבוקרת ובסופה היינות מועברים לחביות, שם מתרחשת התסיסה המאלולקטית ובנובמבר, מועברים היינות למכלים בהם הם נחים עד הביקבוק.

שארל באלו עומד כיום מאחורי כמה מהיינות הלבנים הגדולים של בורגון. עם כרמים מהנחשקים שבכפרי הקוט דה בון, זוהי התוודעות אל עומקו של הטרואר הבורגוני ואל סגנון היינות הקלאסי, נטול האיפור והמיסוך.

תאריך
 
 
התכנסות
שעה
מקום
מחיר

רשימת היינות

arrow down
לפרטים נוספים והרשמה

הרשמה לאירוע

תודה רבה. בקשתך נקלטה.
השתתפותך באירוע תאושר טלפונית בהתאם למספר המקומות הפנויים.
Oops! Something went wrong while submitting the form.