2018
NV
 | 
Clos de Tart

Clos de Tart - Grand Cru 2018

Clos de Tart - Grand Cru 2018

אחד היינות הגדולים של בורגון. יין קלאסי, אלגנטי, מרוכז ובעל טקסטורה קטיפתית. אחוז ניכר מהענבים הותסס באשכולות שלמים. עשיר בניחוחות וטעמים "קרים" של פרי יער אדום וכחול, לצד פרחים סגולים, ריצפת יער, בשר טרי, עור וזיעה. הכל עטוף בחומציות מעולה. הטאנינים באיכות גבוהה ביותר, מלאי רעננות, אנרגיה ועסיס עמוק ומפתה. יין עוצמתי שלוקח את הלוגם ממנו לפסגת יינות בורגון. לשמירה ארוכה. יין אספנות.

2800
2800
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2018
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Pinot Noir
triangle icon
Grand Cru
Burgundy area icon
Côte de Nuits
Clos de Tart - Grand Cru 2018

Clos de Tart

את Clos de Tart  ייסדו הנזירות הברנארדיניות מהמנזר של טאר בשנת 1141 והן החזיקו בו עד המהפכה הצרפתית. לאחר המהפכה, בשנת 1792, הוא נרכש ע"י משפחת Marey-Monge וב- 1932 הוא עבר לידיה של משפחת Mommessin, שהחזיקה בו עד לשנת 2017 עת היקב נרכש על ידי פרנסואה פינו.

מאז ימי הנזירות ועד עצם היום הזה לא חולק הכרם, ולעובדה שהחליף רק שלוש ידיים בכ- 900 שנה אין אח ורע בבורגון.

קלו דה טאר משתרע על פני 7.53 הקטאר והוא הגראנד קרו מונופול הגדול ביותר בבורגון כולה.

הוא אחד מארבעת כרמי הגראנד קרו של הכפר מורה-סן-דני והוא ממוקם בחלקו הדרומי ביותר ונושק לכרם בון-מאר.

בשנת 1995 לקח את מושכות היקב, Sylvain-Pitiot, ומאז הגעתו היקב עלה לגדולות ורמת היין נסקה.

פיטיו הכניס שינויים מהותיים; הוא הנהיג ברירת ענבים קפדנית, צמצם יבולים, איחר את הבציר על מנת להשיג הבשלה מקסימאלית, רכש ציוד חדיש ובחן לעומק את כמות השזרות אותה הוא מעונין לשלב בתסיסות. מהר מאד הוא גם למד שכרם קלו דה טאר אינו הומוגני מבחינה גיאולוגית. הוא חילק רעיונית את הכרם לתתי-כרם וכל אחד מהם עובר תהליך ויניפיקציה בנפרד.

קרא עוד
קרא עוד
Clos de Tart

2018

A warm dry growing season led to extremely concentrated brilliant reds, alongside rich and surprisingly fresh whites.
2018
Vintage

יהיה זה הוגן למדיי לכתוב שבציר 2018 הפיק יינות אדומים נשגבים ובאיכות שאינה נופלת מזו של הבצירים הגדולים ביותר.

עם זאת, תנאים ייחודיים, לעיתים קיצוניים, הכשירו את הקרקע, אצל יקבים שידם לא הייתה על הדופק, גם ליינות רשלניים.

החורף היה רטוב ועם לא מעט משקעים. פברואר ומרץ היו קרים, עם שלג שהספיג את האדמה בכמויות לחות עצומות. משקעים אלו "החזיקו" את הגפנים כמעט לאורך כל תקופת הגידול שהייתה חמה ויבשה בצורה קיצונית.

האביב התחיל עם טמפרטורות גבוהות ש"דחפו" את הגפנים קדימה.

"הכל קרה כל כך מהר" מספרים ברומנה קונטי "רק סיימנו לגזום בסוף מרץ וכבר היה צריך לקשור את הזמורות החדשות שצמחו; בקושי התחיל הליבלוב וכבר היה צריך לדללו".

ואכן, מהירות ההתרחשויות אפיינה כמעט את כל עונת הגידול והצורך בלקיחת החלטות מהירה ובהתארגנות לבצען, היה אחד המפתחות להצלחה.

מאי-יוני היו חמים ועם לחות גבוהה; למעשה ירדו גשמים תכופים למדיי עד סוף יוני.

השילוב הזה, של חום ורטיבות, הביא איתו הרבה קשיים בכרם, במיוחד בקרב היקבים הביו-דינאמיים, קשיים המצריכים הרבה כישרון, ידע וניסיון, שאינם נחלתם של כל היקבים.

דווקא בקוט דה בון המשקעים היו מדוייקים ובאו בזמן; באוגוסט למשל... כשהכל היה מסביב יבש וצחיח ופחות באביב כשהכל היה רטוב.

הפריחה התרחשה בסוף מאי; מוקדם למדיי; והיא הייתה היפר-מהירה ואחידה והולידה אשכולות עם פרי גדול.

אבל החל מאמצע יוני הייתה תפנית וללא כל הודעה מוקדמת רוח הצפון פינתה את העננים ותקופה יבשה, יבשה מאד, החלה.

היובש הזה, לצד חום, לעיתים קיצוני, המשיכו למעשה עד הבציר וגרמו לעלייה חדה ומהירה של הסוכר בענבים. ואמנם, זהו אחד ההבדלים הבולטים בבציר; יקבים שהפיקו, בזכות (!) התנאים האלה, יינות שופעי עסיס עז ועשיר בטעמים, לעומת יקבים שלא השכילו להבין את התנאים והפיקו יינות עייפים, מעייפים, עם אחוזי אלכוהול של 16% ואפילו יותר - לא אלו היינות שתמצאו בקרב היקבים שלנו.

"החל מה- 15 באוגוסט" ממשיכים ברומנה-קונטי "הפרי היה עמוס בסוכר; אבל ההבשלה הפנולית לא התקדמה באותו הקצב; והיה צריך לחכות שרמת הסוכר וההבשלה הפנולית, זו של הקליפות, החרצנים וכו', תגענה לידי הרמוניה".

חלון ההזדמנויות של מועד הבציר היה אם כך צר מאד, לאדומים כמו גם ללבנים, וההחלטה על היום והסקטור בו מתחילים התגלתה כקריטית וכאחד ההבדלים המשמעותיים בין היקבים השונים בבציר 2018.

בסופו של דבר ובהתאם למה שציפו בבורגון, הבציר התחיל מוקדם, סביב סוף אוגוסט.

היינות האדומים שטעמנו ביקבים היו שופעי אנרגיה, חיוּת, עסיס עשיר בטעמים, עומק ארומטי ומורכבות. אלו הם יינות מרוכזים בעלי כתפיים רחבות ולא מעט שנים לפניהם.

כאמור, חלק גדול מיינותיהם של יקבים בבורגון סובל מבשלות יתר ואחוזי אלכוהול גבוהים לצד טאנינים מחוספסים וחוסר בשלות פנולית.

היינות הלבנים גם הם בעלי עומק ונפח ארומטי, עם חומציות בולטת נפלאה שכן קוט דה בון לא סבלה מיובש או ממחלות. הם אותנטיים ונאמנים לטרואר, נדיבים בטעם ובטקסטורה מאוזנת ומפתה.

קרא עוד
יינות נוספים

Clos de Tart

אדום
Clos de Tart
Clos de Tart
Clos de Tart
Clos de Tart - Grand Cru 2020
3400
3400
3400
3400
+ הוסף לסל
2020
NV
אדום
Clos de Tart
Clos de Tart - Grand Cru 2019
3200
3200
3200
3200
+ הוסף לסל
אזל
2019
NV
אדום
Clos de Tart
Clos de Tart - Grand Cru 2012
2900
2900
2900
2900
+ הוסף לסל
אזל
2012
NV
אדום
Clos de Tart
Clos de Tart - Grand Cru 2009
3500
3500
3500
3500
+ הוסף לסל
אזל
2009
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה