2017
NV
 | 
Pierre Gelin

Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle 2017

Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle 2017

מונופול נוסף של היקב, גם הוא 1.83 הקטר, באופן היסטורי, הכרם מוקף כולו בקלו גבוה היוצר מיקרו-אקלים. זהו יין אלגנטי, פרחוני, עם ריחות אדמה. ז'ברה-שמברטה קלאסי מבציר רך ומפנק.

300
300
אדום
הוסף לסל
Sunshine icon
2017
NV
wine glass icon
Red
wine bottle icon
750
ענבים
Pinot Noir
triangle icon
Villages
Burgundy area icon
Côte de Nuits
Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle 2017

Pierre Gelin

משפחת ז'לה הגיעה לבורגון בשנת 1438, אבל רק בשנת 1925 פייר ז'לה רוכש כרמים בז'ברה-שמברטה ומייסד את היקב.

כיום בראש היקב עומד נכדו, פייר-עמנואל, אשר חולש על כ-13 הקטרים בכפרים ז'ברה-שמברטה ופיסה, מקום מושבו.

זהו יקב שמעולם לא נהה אחרי אף אופנה חולפת, כשהמסורת תמיד עמדה לנגד עיניו.

קרא עוד
קרא עוד
Pierre Gelin

2017

An excellent powerful vintage for the whites, and extremely seductive and elegant for the reds.
2017
Vintage

"....2017 היא מתנה שנשלחה עם השם של בורגון עליה; מתנה מרגשת ומלהיבה; מתנה עם הרבה אור שמש וגשם במועד הנכון, מתנה עם יבול בריא, איכותי ובכמויות טובות – כל מה שבורגון ייחלה לו הרבה מאד זמן."

כך פיסקת הפתיחה בדו"ח הבציר של ארלו.

2017 אכן העניקה יבול נפלא, בכמות כמו גם באיכות – קומבינציה שלא היתה בבורגון הרבה מאד זמן.

זוהי גם הפעם הראשונה מזה זמן רב שבורגון ידעה חורף קר; קר ויבש.

תחילת האביב הייתה גם היא יבשה ובעיקרה חמה; הגפנים החלו להנץ מוקדם ואין זה פלא שהמתח בבורגון נסק כשהכפור איים לתקוף.

למודי ניסיון כואב מהכפור של 2016 שהשמיד כמויות יבול לעיתים בלתי נתפסות, התאגדו כל כורמי הקוט, מכל הכפרים, ולפנות בוקר הדליקו חבילות קש בשולי הכרמים, על מנת ליצור ענן עשן שיגן על הגפנים מהשילוב המסוכן של קיפאון ושמש.

הפריחה החלה מוקדם, בתחילת מאי, ונגמרה מהר מאד, תוך 3 ימים ותחת מזג אוויר חם; פריחה שהושלמה במלואה, לידי אשכולות מלאים, צפופים ובכמויות נפלאות.

תחילת הקיץ היתה גם היא חמה; טמפרטורות גבוהות שגרמו בעיקר להתעבות קליפת הענבים ובכך יצרו הגנה ממחלות ועובשים – כך שבסוף הבציר התקבל יבול בריא לחלוטין.

המשך הקיץ היה גם הוא חם ולמעשה רמות הסוכר הרצויות הושגו עד סוף אוגוסט.

אבל היה זה חיוני לחכות עוד קצת על מנת להשיג הבשלה פנולית שלבסוף, לכשהגיעה, נתנה ליינות 2017 את הרכות והטאנינים המענגים.

הבציר החל בעיקרו בתחילת ספטמבר וענבים בריאים, מלאי סוכר, זרמו אל היקבים.

הכפור של 2016 גרם לגפנים לפצות ולשאוף להוציא יבולים גבוהים בשנה העוקבת.

"בשנת בציר כמו 2017" כותבים ברומנה קונטי "כשאתה מוצא עצמך נפעם מהנדיבות של הטבע ואתה עלול לאפשר לו לחרוג בכמויות – השליטה על כמות היבול היא המפתח להצלחה".

ומוסיפים "פעם אחר פעם נחשף בפנינו יתרונן העצום של הגפנים המובחרות והגפנים הבוגרות שמוציאות מעט פרי".

היינות האדומים בעלי עסיס עשיר, רענן ורך ובעל טאטינים מלטפים מלאי רעננות גם הם. אלו יינות של עונג צרוף, לשתייה יחסית מוקדמת, אך אל לנו לפקפק ביכולת ההתיישנות שלהם. היינות הלבנים עוצרי נשימה, מלאי טעם, חומציות בולטת וארומתיות מדוייקת; עד שביקבים מסויימים נדמה כי זהו הבציר הגדול ביותר להם.

קרא עוד
יינות נוספים

Pierre Gelin

אדום
Pierre Gelin
Bourgogne Côte-d'Or 2021
130
130
130
130
+ הוסף לסל
2021
NV
אדום
Pierre Gelin
Fixin 2018
190
190
190
190
+ הוסף לסל
2018
NV
אדום
Pierre Gelin
Gevrey-Chambertin Clos de Meixvelle 2018
300
300
300
300
+ הוסף לסל
אזל
2018
NV
אדום
Pierre Gelin
Fixin 1er cru Clos Napoléon 2018
370
370
370
370
+ הוסף לסל
אזל
2018
NV
אדום
Pierre Gelin
Chambertin Clos de Bèze - Grand Cru 2018
1900
1900
1900
1900
+ הוסף לסל
אזל
2018
NV
אדום
לבן
מבעבע
יינות נוספים
איקון גלול חזרה למעלה