We visited Burgundy and tasted a rare vintage
את הסיפור של עונת הגידול הקשה והטראומטית של בציר 2021, היינות שטעמנו בביקורנו בנובמבר לא מספרים.
יינות אדומים שופעי קסם, רכות, עסיס; יינות אותנטיים, קלאסיים, טהורים; יינות מלאי חיוּת ונעורים הממלאים את ליבו של הלוגם מהם בחדווה. וגם אם שנת הבציר הזו לא תתברג לרשימת שנות הבציר הטובות ביותר בהיסטוריה של בורגון, עבורנו, זהו הבציר המהנה ביותר שטעמנו מאז שאנחנו טועמים באזור.
אבל בלילות שבין ה- 6-8 באפריל 2021, כשכפור כבד שירד למינוס 8 מעלות, תקף את כל בורגון, אף אחד לא יכול היה לתאר שכזו תוצאה מרנינה תשכב בחביות בסתיו 22'.
מלווה בשלג כבד בלילה של ה- 7 באפריל, אירוע הכפור החריף הזה השמיד את כל ההנצות הצעירות בכל כרמי בורגון ומייד היה ברור שכמויות היבול תהיינה מזעריות.
כך שמראות המרתפים הריקים אליהם נכנסנו בנובמבר, בביקורנו השנתי באזור, היו מטלטלים. גם אם בקוט דה בון בצורה יותר חריפה מבקוט דה נואי, ובלבנים בצורה יותר משמעותית מבאדומים – כל בורגון ללא יוצא מן הכלל נפגעה כמותית בצורה קשה.
אין ספק, נפלאות הן דרכיו של הטרואר הבורגוני ונפלאות הן דרכיהם של הכורמים המעבדים את הגפנים; אבל שתוצאה כזו משובבת לב תיוולד מתוך אירוע טראומטי בקנה מידה היסטורי באזור, לזה לא ציפינו.
Extremely seductive and elegant reds, came after a severe traumatic frost, that led to a crop loss among the gravest that Burgundy have had for half a century
ניתן לומר שכרגע מסתמן כי בציר 2021, יותר משייזכר כבציר של הכפור הגדול, ייזכר בזכות יינותיו שופעי החן והקסם ומטבע הדברים גם הנדירים...
נכון, הבצירים הגדולים שהולידו את היינות ההיסטוריים המפוארים של בורגון, הם הבצירים החמים, עם הבשלה מלאה ועם אחוזי אלכוהול גבוהים. אבל בציר כמו 2021, בעל אופי קריר, שיינותיו ממלאים את הפה בעסיס בורגוני טהור והמגיע כמו מעולם אקלימי כמעט נשכח – בואו נתענג עליו רגע. כבר אמרנו; יש ממש מעט...
להלן כמה חוויות ורשמים מארבעה מרתפים.
היינות האדומים הראשונים מבציר 2021 שטעמנו, היו במרתף של Domaine de la Romanée-Conti - אחד הבצירים הנפלאים שטעמנו ביקב.
כל היינות היו בעלי אופי אלגנטי ונשי; גם אלו המוכרים יותר בזכות "בריונותם", כמו ה- Richebourg וה- La Tâche – עובדה שהעניקה נקודת מבט כה בהירה על אופיו של הבציר ועל התכונות שהוא יצק לטרוארים השונים.
בעוד היינות הבריונים, מהטרוארים מרציני הפנים, קיבלו מעטפת אלגנטית, נשית וכמעט שובבה; היינות מהטרוארים הנשיים, האלגנטיים, כמו ה- Romanée-St.-Vivant וה- Echézeaux, הגביהו קומה אף יותר מתמיד, אל עבר הנשגב והאריסטוקרטי.
זו הייתה חוויה טרואריסטית-חושית חדשה.
2021 reds are irresistible wines, classic, seductive and full of mind-blowing juiciness.
אצל Grivot זהו הבציר הראשון החתום על ידי הדור הצעיר, מתילד והובר.
מאד ברור שהשינויים שהכניס הדור הצעיר הוסיפו ליינות רכות, עיגלו את הטאנינים והדגישו את כל גדולת הטרואר ממנו הם מגיעים. עם כרמים מפוארים בוון-רומנה והסביבה, היינות שטעמנו במרתף היקב היו עוצרי נשימה, אלגנטיים ואותנטיים. נשימתנו נעתקה.
אצל ארנו Mortet חווינו את אחת הטעימות הנשגבות בנסיעה ואולי אפילו מאז ומעולם.
הרבה שינויים עשה ארנו מאותו רגע בו לקח את מושכות היקב והוא בן 25; כולם היו שינויים אמיצים, כולם היו כרוכים בתוספת עבודה משמעותית, הן בכרם והן ביקב, עבודה שנפלה על כתפיו שלו בלבד. ולמרות החששות שבוודאי היו, מעולם הוא לא היסס לבצעם.
אנחנו טועמים את יינותיו מבציר 2021 ונדהמים. משהו גדול נוסף הלך והתגלה בכל אחד מיינותיו. ארומות וטעמים של גדולי היינות ששתינו החלו עולים יין אחר יין, טרואר אחרי טרואר.
את יינותיו, ארנו מורטה מתסיס תמיד עם אחוזים כאלה ואחרים של אשכולות שלמים. אולם בבציר 2021 צוות היקב החל להסיר ידנית, על שולחנות הברירה, לעיתים עד שעות הלילה, את השזרה המרכזית העבה ולהשאיר את האשכול רק עם השזרה העדינה.
השילוב של הבציר האלגנטי, הפרי הידוע של מורטה באיכותו יוצאת הדופן, ו"ברירת" השזרות החדשה, מעלים את יינות היקב לפסגה השמורה לגדולי יינות האזור.
הסגנון אליו שואף Emmanuel Rouget תמיד היה סגנון "פינו נואר" – פירותי, עדין, רענן. כך שבציר 2021 כמו תפור בדיוק על מידותיו ועל חלומותיו – רעננות, פירותיות ועסיס בלתי נדלים, ולצידם כל התכונות הגדולות שעושות את יינותיו כה מפוארים ומבוקשים.
רשימת היינות
השתתפותך באירוע תאושר טלפונית בהתאם למספר המקומות הפנויים.